Kdo jsou pořadatelé WordPress Day Brno? Poznejte Adama a Katku.

Všechno začalo na WordPress meetupu v Brně, kde Katka nadhodila nápad uspořádat něco jako větší meetup (chápej panelová diskuze o třech speakrech po práci u piva). Ostřílený pořadatel WordPress konferencí Adam se toho ale chytl a v hlavě si to rovnou přeložil jako celodenní konferenci minimálně pro sto lidí. A kdo jsem, abych řekla ne?

Img-4361-edit

Co nás dva spojuje je víra v sílu komunity. Díky komunitě a společnému nadšení lidí, zapálených pro stejnou věc, vznikají ty nejlepší příležitosti a zážitky. Jak říká Adam: „Díky komunitě daný produkt, obor, nebo cokoliv jiného, roste. Na WordPress komunitě je to vidět hodně, protože díky ní vyrostl do obřích rozměrů a běží na něm 43% webů. Silná komunita pak dokáže pořádat různé akce, jako je například ta naše a seznamovat lidi se stejným zájmem. Což zas napomáhá edukaci a rozšiřování povědomí a navazování nejenom obchodních, ale i osobních vztahů.“

Já jsem s WordPressem pracovala už delší dobu, ale až na pár výjimek, jen ze strany administrace. Díky práci v Omega Design a Ivo Mackovi, jsem se dozvěděla o brněnské WordPress komunitě, která se schází každou první středu v měsíci a baví se o zajímavých tématech, navzájem se vzdělávají a sdílí radosti i strasti spojené s webařskou prací. Po nějaké době jsem se připletla i k pořádání meetupů a už to tak zůstalo.

Oproti tomu Adam už měl s meetupy a WordPress konferencemi letité zkušenosti. Když jsem se ho ptala, co ho k pořádání akcí přivedlo, odpověděl, že nejspíš zvědavost. První akce, na které byl, bylo WordPress pivo v Praze, kde nikoho neznal, ale seznámil se s kluky z Brila, kteří tehdy byli hodně aktivní ve WordPress komunitě. Hned na první akci se naučil nové triky v kódu a na další víkendové akci dělal malý workshop a přidal se k organizačnímu týmu WordCampu. Motivace tedy byla naučit se něco nového a přidat ruku k dílu. A to se podařilo. Od té doby Adam uspořádal 6 WordCampů v Praze i Brně a 2 konference pro začátečníky. Z toho vznikl i WordPress Day Brno. Spolu s Adamem jsme akci dali jasnější kontury a zamakali na konceptu a marketingu akce. A to se nám povedlo, dva týdny před konferencí je téměř vyprodáno a máme neskutečnou radost, že je o WordPress Day zájem. 💙 Z velkého důvodu i proto, že jde o neziskovou akci, kterou oba dva chystáme ve volném čase.

1724663314781

No a co já? Myslím, že jsem živým důkazem toho, že změnit obor ve 30 letech jde! Díky usilovné práci a odhodlání jsem se od práce v kultuře a marketingu dostala až do IT. WordPress je skvělý nástroj, který mi tu cestu otevřel a přes něj jsem se vypracovala až k UX designu, kterým se teď živím. Z velké části je to i díky WordPress komunitě, která je nekonečnou studnicí inspirace a místem setkávání lidí, kteří se chtějí navzájem obohacovat. Tak se ani vy nebojte a přijďte za námi ať už na WordPress Day Brno, nebo na některý z pravidelných meetupů.

Tak brzy na viděnou a jeďte na WordPressu. 🤘